הפועל תל אביב (כדורגל נשים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הפועל תל אביב
לוגו של הפועל תל אביב
מידע כללי
תאריך ייסוד 1998
2019 (הקמה מחדש)
תאריך פירוק 2002 עריכת הנתון בוויקינתונים
אצטדיון מתחם חודורוב, תל אביב
בעלים קבוצת משקיעים המיוצגת ע"י דייוויד מינצברג
מאמן אוהד אשכנזי
ליגה ליגה לאומית
תלבושת
תלבושת בית
תלבושת חוץ
תלבושת שלישית
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
מחלקות פעילות
של הפועל תל אביב
כדורגל (גברים) כדורגל (נשים) כדורסל (גברים)
כדורסל (נשים) כדוריד (גברים) אתלטיקה

הפועל תל אביב היא קבוצת כדורגל הנשים של המועדון הפועל תל אביב המתחרה בליגה הלאומית בכדורגל נשים. הקבוצה הוקמה לראשונה ב-1998, התחרתה בליגת הנשים מהקמתה, זכתה בדאבל בעונת 2000/2001 והתפרקה בשנת 2002. בשנת 2019 הוקמה הקבוצה מחדש, הצטרפה לליגה הארצית ותוך שתי עונות עלתה לליגה הלאומית.

הקמת הקבוצה הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קבוצת הנשים של הפועל תל אביב הוקמה בסוף שנות ה-90, לאחר הפרטת קבוצת כדורגל הגברים של המועדון. קבוצת הרכישה שכללה את משה תאומים, מוטי אורנשטיין, סמי סגול ורפי עגיב החליטה להקים לראשונה במועדון קבוצת כדורגל נשים, על מנת להתמודד בליגת כדורגל נשים שהוקמה בשנת 1998.

תחת המאמן עמי נימני זכתה הקבוצה בדאבל בעונת 2000/2001, כאשר שיחקו במדיה שחקניות מהטובות ביותר בארץ, וביניהן סילבי ז'אן, רויטל אמויאל, אינה דידיץ' וסלווא עמסיס. הקבוצה השתתפה בליגת האלופות שהתקיימה בשווייץ. בעונה שלאחר הזכייה בדאבל סיימה הקבוצה במקום השני והגיעה לגמר גביע המדינה, אך לאחר תקופה קצרה התפרקה.

לקבוצת הנשים התלווה צוות צילום שתיעד את הקבוצה במשך שנה ויצר עליה סרט דוקומנטרי בשם "החלוצות".

הקבוצה השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב-12 בספטמבר 2019 הודיע מועדון הפועל תל אביב על חידוש פעילותה של קבוצת הנשים, שתשחק החל מחודש אוקטובר במסגרת הליגה הארצית לנשים תחת המאמן עומרי גרבאוי. במקביל לקבוצה הבוגרת, נמסר על הקמת מחלקת נערות וילדות מגיל 6, וכן על כוונה להקים אקדמיה לכדורגל לבנות[1][2].

הדרך לליגת העל[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעונתה השנייה בליגה סיימה הקבוצה במקום הראשון והעפילה לליגה הלאומית.

בעונתה הראשונה בליגה הלאומית, הייתה קרובה לעליית ליגה אך לאחר מאבקי עליה קשים מול הפועל ירושלים, הקבוצה סיימה במקום השלישי ונשארה בליגה הלאומית.

בעונה העוקבת החתימה הפועל תל אביב את אשרת עיני, ששיחקה בקבוצה בעונותיה בליגת העל, במטרה להחזיר את הקבוצה לליגה הראשונה - אך בשלב הפלייאוף לא הצליחה לנצח את המועמדות האחרות לעליה - הפועל רעננה ובנות נתניה, וסיימה שוב במקום השלישי.

בעונתה השלישית הקבוצה התחזקה בשחקניות שהגיעו מליגת העל, כאשר ההחתמה הבולטת הייתה קפטנית נבחרת ישראל לשעבר, קארין סנדל. את העונה הסדירה סיימה הקבוצה ללא הפסד כלל, כאשר הפסדה היחיד באותה תקופה היה ברבע גמר גביע המדינה מול מ.כ. רמת השרון. הפסדה הראשון בליגה היה בשלב הפלייאוף, שם הפסידה נגד הפועל באר שבע 2-0, כאשר ניצחון היה מבטיח את עלייתה לליגה הראשונה. עם זאת, מחזור לאחר מכן הפועל תל אביב ניצחה את מכבי פנתרות אשדוד 4-3, ובכך הבטיחה את עלייתה לליגת העל, לאחר היעדרות של 22 שנים. הקבוצה עלתה מהמקום הראשון בטבלה.

תארים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ החלו המיונים לקבוצת הנשים של הפועל. הפועל תל אביב בכדורגל - האתר הרשמי, 12 בספטמבר 2019.
  2. ^ קבוצת הנשים של המועדון פותחת עונה. הפועל תל אביב בכדורגל - האתר הרשמי, 13 בנובמבר 2019.
ערך זה הוא קצרמר בנושא כדורגל ישראלי ובנושא מועדוני כדורגל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.